рецепта

Бърз картофен хляб

Бърз картофен хляб

1 5 1

Хляб

Българска

Рецептата "Бърз картофен хляб" беше добавена на

4 коментара

Продукти

топла вода 60 мл
суха мая 7 г
топла вода 125 мл
топло прясно мляко 125 мл
сухо картофено пюре 100 г
брашно 320 г
сол 2 ч.л.
захар 1 ч.л.
олио 1 с.л.

• Маята се разтваря във водата.

• Разбърква се добре и се оставя за 10 минути на топло място.

• Брашното се смесва със сухото картофеното пюре.

• Към размитата мая се прибавя водата, прясното мляко.

• Пресява се брашното на етапи и се замесва тесто, като накрая се прибавя олиото и солта.

• Омесеното тесто се поставя в намаслена купа и се покрива.

• Оставя се да си почине 1-1 1/2 часа.

• Тестото трябва да увеличи обема си два пъти.

• Втасалото тесто се премесва един път и се оформя питка или хляб (може и два хляба).

• Поставя се върху набрашнена тава или хартия за печене.

• Покрива се и се оставя да "почине" за 35-40 минути.

• Фурната се загрява на 200 С.

• Бързият картофен хляб се пече 30 минути.

• След което се покрива с фолио и се пече още 10 минути.

• Бързият картофен хляб се оставя да изстине на метална скара напълно преди да се реже.